Klik op de iconen voor het complete programma in uw stad

Meet today’s architecture

In het weekend van 16, 17 en 18 juni 2017* viert Nederland de Dag van de Architectuur. Dan staat het belang van architectuur in de schijnwerpers. Veel dorpen en steden bieden een programma van lezingen, debatten, rondleidingen, tentoonstellingen en excursies of stellen gebouwen open. * in Den Haag op 20 mei, in Groningen op 23 en 24 juni, in Heerlen op zondag 25 juni en in Veenendaal op 8 en 9 september.

Wat is de Dag van de Architectuur?

De Dag van de Architectuur is er voor iedereen die is geïnteresseerd in architectuur en stedelijke ontwikkeling. Sinds 1986 is de Dag van de Architectuur een landelijk fenomeen dat een groot aantal bezoekers trekt. Plaatselijk geeft iedere stad of regio het programma een eigen invulling met een speciaal thema.

De Dag van de Architectuur toont iconische gebouwen en wat architectuur kan doen voor de kwaliteit van onze leefomgeving in de steden, dorpen en regio's. Architectuur en stedenbouw spelen een belangrijke rol in de oplossing van grote sociaaleconomische en ruimtelijke vraagstukken. Denk hierbij aan democratisering en participatie, de verduurzaming van stad en samenleving en een gezonde verstedelijking.

Meer informatie over het programma

Wilt u weten wat er te doen is in uw stad of regio? Klik op de iconen op de kaart om doorverwezen te worden naar het lokale programma.

De Dag van de Architectuur is ook te volgen via social media: Facebook /DagvandearchitectuurNL en op twitter via #dvda2017